Glicerinas

(Daržovių)

  Tai neatralus, saldaus skonio, bespalvis, lipnus skystis. Natūraliai augaluose ir gyvūnuose randama medžiaga. Kosmetikoje naudojamas glicerinas,  gautas iš natūralių šaltinių arba riebalų hidrolizės ar fruktozės fermetacijos būdu. Glicerinas pagrindinis kremų ingredientas, kuris atlieka lubrikanto ir drėkiklio funkcijas. Jis pritraukia į odą drėgmę ir tokiu būdu drėkina. Glicerinas taip pat naudojamas kūno ar plaukų prausikliuose, veido valikliuose, dantų pastose. Jis drėkina odą, užtikrina normalų ląstelių atsinaujinimą ir stiprina apsauginį odos barjerą. Informacijos apie glicerino žalą nėra. Mitas, kad glicerinas, naudojamas kremuose, ištraukia iš odos drėgmę nėra pagrįstas, nes glicerinas naudoja drėgmę iš kitų kremo ingredientų. Sausinantis poveikis pasireikštų, jei būtų naudojamas grynas glicerinas.