Alyvuogių aliejus

(Olea europea)

  Alyvuogių aliejus naudojamas tiek maisto gamyboje, tiek kosmetikoje. Puikiai žinomas kaip drėkiklis, šis aliejus palieka odą minkštą ir drėgną, taip pat idealiai tinka plaukams. Puikūs rezultatai gaunami kovojant su senėjimo reiškiniais, nes aliejuje gausu antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais. Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejų sudaro 80 proc. oleino rūgštis. Ši rūgštis  lengvai įsiskverbia į odą ir gydo pažeistą odą.