Auksinis eliksyras: ko ieškoti žuvų taukuose?

Žuvų taukų karalystė yra milžiniška ir, atvirai kalbant, stulbinanti savo gausybe. Tačiau kaipgi tas pats produktas – žuvų taukai – gali kainuoti taip skirtingai, nors, atrodo, skirtingi gamintojai gaminą tą patį produktą?

Žuvų taukai yra vieni svarbiausių maisto papildų dėl sudėtyje esančių omega-3 riebalų rūgščių kiekio, tačiau šio maisto papildo gamybos metodai ir produktų kokybė yra apgaubta prieštaringų vertinimų gausa. Neseniai žymiausio britų televizijos transliuotojo (BBC) laidoje „Patikėkit manim, aš esu gydytojas“  buvo kalbama apie žuvų taukų kapsules, kurios buvo apkartusios. Tiesa, riebalų rūgštys, veikiamos šviesos ir esant sąlyčiui su oru, apkarsta, atsiranda nemalonus jų skonis ir kvapas, o riebalai tampa netinkami vartojimui. Laidos vedėjas tąkart pabrėžė kokybiško produktą svarbą renkantis tai, ką vartosime. Bet kaip iš tokios gausos išsirinkti tai, kas geriausia?

Žuvų taukai gaminami iš jūrinės žuvies – ančiuvių, menkių ir kitos smulkios riebios žuvies, sugaunamos Azijos ar Pietų Amerikos vandenyse. Žuvų taukų paruošimui reikalingas sudėtingas apdorojimas – išgavus natūralius rafinuotus taukus, šie vėliau vežami į perdirbimo įmones, kuriose jie chemiškai apdorojami – gerinama kokybė mažinant rūgštingumą, valant, sterilizuojant, ir, galiausiai – dezodoruojant, kad taukai nepasižymėtų nei specifiniu skoniu, nei kvapu. Transesterifikacijos ir molekulinės koncentracijos metu padidinamas omega-3 rūgščių kiekis produkte, o kiek vėliau antioksidantiniai junginiai yra įtraukiami į žuvų taukų sudėtį – taip galiausiai paruošiamas galutinis produktas. Deja, tačiau apkartimas, apie kurį laidoje kalbėjo gydytojas, gali atsirasti gerokai anksčiau, nei produktas pasiekia parduotuvių lentynas. Ir taip nutinka dėl netinkamos gamybos metodų.

Reikia nepamiršti, kad omega-3 produktų kilmė – vandenyno žuvų ištekliai, todėl ekologiški gėlavandenių žuvų taukai yra sveikas, naudingas ir puikus pasirinkimas. Tačiau tam, jog produktas būtų laikomas ekologišku ir itin sveiku, būtina vykdyti griežtus ekologiškų produktų akreditavimo nurodymus. Gamintojai vartotojams turi užtikrinti šviežią, minimaliai apdorotą, gryną produktą, natūraliai išsaugojusį visas būtinas riebalų rūgštis savo sudėtyje.

Norint įsigyti kokybiškus žuvies taukus, pristatome Jums penkis patarimus, kuriais galės pasinaudoti kiekvienas išmintingas pirkėjas:

  • Pagaminti iš ekologiškų gėlavandenių žuvų, akredituotų „Soil Association“;
  • Naudojamas minimalus šaltinio (jūrinės žuvies) perdirbimas, taip užtikrinant šviežumą;
  • Gaunami ir perdirbami kuo įmanoma labiau išlaikant ekologinę pusiausvyrą;
  • Gaminami laikantis žaliosios praktikos, siekiant užtikrinti nulines atliekas ir paliekant minimalų anglies pėdsaką;
  • Produktas praturtintas viso spektro aliejais.

„Viridian Nutririons“ užtikrina, jog jų produktuose nėra papildomo cukraus, dažiklių ar dirbtinių kvapiųjų medžiagų, o produktų švarumą, šviežumą ir grynumą užtikrina unikalus gaminimo procesas.

Ekologiškas maisto papildas 100 organic Omega 3-6-9 Viridian 

Išbandykite „Viridian Nutrition“ minimaliai apdorotus ir natūralius žuvų taukus, gaminamus iš sertifikuotų ekologiškų Skandinavijos vaivorykštinų upėtakių. Mūsų unikalus gamybos procesas leidžia išlaikyti natūralią taukų struktūrą ir išvengti oksidacijos, kurios metu produkcija apkarsta.